fbpx

MICHELIN X-ICE XI3 Friktionsdäck

MICHELIN X-ICE XI3

DUBBFRI SÄKERHET SOM VARAR UNDER NORDISKA VINTERFÖRHÅLLANDEN

MICHELIN X-ICE XI3

  • Tredjeplats i Auto Motor & Sport vinterdäcktest/odubbat 2016!
  • Delad tredjeplats i Aftonbladets vinterdäcktest/odubbat 2016!
  • Delad andraplats i Aftonbladets vinterdäcktest/odubbat 2015!
  • Andraplats i Auto Motor & Sports vinterdäcktest/odubbat 2015!
  • Utmärkt kontroll på packad snö och isiga vägbanor
  • Minskar risken för vattenplaning 

    Prisexempel på de vanligaste dimensionerna hittar du här.

Michelin X-Ice XI3 är ett vinterdäck som utvecklats av Michelin för förare av standardbilar, MPV och crossover`s som söker pålitliga vägegenskaper i allt från kalla, torra till våtare vägbanor och typiskt vinterväglag.

X-Ice XI3 använder Michelins flex-Ice kiseldioxid-baserade förening på slitbanan som har utvecklats för att erbjuda kontroll vid vinterns olika väglag. Däcket är fortfarande flexibelt vid lägre temperaturer för att leverera utmärkt kontroll på packad snö och is. Det finns ett riktat slitbanemönster som är utformat för att hjälpa till att evakuera vatten och slask för att minska risken för vattenplaning.


Michelin X-Ice Xi3 är däcket för dig som vill ha mer säkerhet på de nordiska vintervägarna. Däcket passar alla slags personbilar, och har en ökad säkerhet under såväl vanligt vinterväder som lite mer extrema förhållanden.

Dessutom har däcket stora förbättringar från sin föregångare, Michelin X-Ice Xi3 har till exempel en kortare bromssträcka om hela 7 % på is, och 3 % på snö.
Dragförmågan i snö är 6 % bättre, och accelerationen på is har förbättrats med hela 17 %!

Tack vare däckets mönsterspår och mönsterklackar i gummiblandningen flex-ice får du dessutom en lång hållbarhet med hög prestanda, så att du kan vara trygg i din körupplevelse under en lång tid framöver.


Läs med på Michelin Sverige