michelin

MICHELIN PILOT SPORT 4  

Det nya sportiga “vardagsdäcket”.
Snabb styrrespons och otroligt starkt på blöta vägar gör detta till Europas kanske populäraste däck när hastigheten ibland rusar iväg.
Som alla sportdäck något sämre slitagebild.

För den som söker styrrespons och sportiga egenskaper för vanliga bilar.
Prisat i de mest krävande europeiska tidningstesterna.

 • Testvinnare i Aftonbladet 2018!
 • Utmärkt bromsegenskap på vått underlag
 • Kortare bromssträcka på torrt underlag
 • Längre livslängd
 • Optimal styrrespons

Michelin Pilot Sport 4 är nästa generation till det populära däcket Michelin Pilot Sport 3.
Sidan av däcket har en snygg finish, det sticker ut jämfört med konkurrenterna.
Däcket har ett hybridbälte av aramid och nylon som garanterar dig en optimal styrrespons. Däckmönstrets design gör att däcket forslar effektivt bort vatten.

Finns även Michelin Pilot Sport 4 SUV och Michelin Pilot Sport 4S för dig som vill ha ännu sportigare däck.

michelin_pilotsport4s

Michelin Primacy 4

 • Personbil, SUV, 4×4-däck
 • Överlägsen säkerhet från första till sista milen
 • Enastående prestanda
 • Lång livslängd

Michelin Primacy 4 är ett däck som Michelin avsatt stora resurser på att utveckla. Resultatet är ett däck som sätter säkerheten i fokus, men som också levererar en oerhört hög prestanda och lång livsläng. I vårt ombytliga nordiska klimat med skiftande vägunderlag är detta givetvis extra viktigt.

Senaste generationens högpresterande gummiblandning

Tack vare senaste generationens högpresterande gummiblandning erbjuder MICHELIN Primacy 4 enastående bromskapacitet på våt väg – från första till sista milen – utan att göra avkall på däckets livslängd.

I ett bromstest som gjordes av Michelin så uppnådde Primacy 4 toppresultat. Testet visade att Primacy 4 är ett oerhört säkert däck både i nytt och använt tillstånd.
Michelin har också lagt ner stora resurser på att öka livslängden på däcket. Mönsterdjupet slits långsammare trots att däcket utsätts för kärva vägunderlag.

michelin-primacy-4

Michelin Energy Saver+

Utmärkta köregenskaper för små, mellanstora och stora familjebilar. Däcken är tysta, har lång livslängd och är bränsleeffektivare än snittet. Däcket som hjälper dig att spara pengar.

 • Lägre bränsleförbrukning.
 • Märkt med Michelins Green X-symbol.
 • Stabilt & säkert däck med lång livslängd.

Michelin Energy Saver är däcket som är bra för plånboken och bättre för miljön då däcket har lågt rullningsmotstånd och lång livslängd. Med lågt rullningsmotstånd följer en lägre bränsleförbrukning och därmed minskade utsläpp av koldioxid. Michelin Energy Saver är märkt med Michelins Green X-symbol och är avsett för små, mellanstora och stora familjebilar.

Michelin Energy Saver är Europas mest bränsleeffektiva personbilsdäck utvecklat för förare av hybrid- och bränslesnåla personbilar som vill utnyttja sitt fordons bränsleekonomi utan att överge greppet på torrt och vått underlag.

michelin_energysaver

Hur hittar du din däckdimension?

Dimensionen hittar du på sidan är däcket. Det kan ibland stå med stora siffror men ibland bara lite mindre längs fälgkanten. På bilden nedan ser du båda alternativen. 

I detta fall är storleken 235/55R18. 

235 är däckets bredd.
55 betyder att höjden är 55% av bredden (235).
R 18 betyder att fälgen är 18″ i diameter och att däcket är ett radialdäck som blev standard redan på 1970-talet.

Vi använder cookies för att säkerställa att vår webbplats fungerar på bästa möjliga sätt. Genom att fortsätta till vår webbplats, accepterar du användningen av cookies.

Välj verkstad för tidsbokning

Har du dina däck i vårt däckhotell behöver du välja inlämningsställe nedan.