michelin

MICHELIN X-Ice Snow  

Dubbfritt vinterdäck .
Michelins nya nordiska friktionsdäck ser ut att kunna mäta sig med toppkonkurrenterna. Presterar bra i alla tester. 

Säkerhet och mobilitet som varar på nordiska vintervägar

  • Michelin X-Ice Snow är Michelin’s nya dubbfria vinterdäck för säsongen 2020.
  • 2:e plats i Teknikens Värld 2020
  •  Michelin X-Ice Snow SUV är Michelin’s nya dubbfria vinterdäck anpassat för SUV’ar för säsongen 2020.
 
 

MICHELIN X-Ice Snow dubbfria vinterdäck ger långvarig säkerhet och mobilitet under nordiska vinterförhållanden. Minskad risk för vattenplanering och bästa livslängd.

Michelin X-Ice Snow är ett  vinterdäck som är anpassat extrema vinterförhållande under hela dess livslängd.
Ett däck som är anpassat den nordiska vintern med kortare bromssträcka, lägre rullmotstånd och hög säkerhet. Från testerna kommer det fram att däcket har bra prestanda på is och snö. X-Ice Snow har tagit ett stort kliv framåt jämfört med föregångaren X-Ice 3.
Nyheten kommer att ersätta serierna Michelin X-Ice Xi3 och Latitude X-Ice Xi3.

Läs mer på Michelins hemsida.

MICHELIN X-ICE XI3

Michelin X-Ice XI3 är ett vinterdäck som utvecklats av Michelin för förare av standardbilar, MPV och crossover`s som söker pålitliga vägegenskaper i allt från kalla, torra till våtare vägbanor och typiskt vinterväglag.

X-Ice XI3 använder Michelins flex-Ice kiseldioxid-baserade förening på slitbanan som har utvecklats för att erbjuda kontroll vid vinterns olika väglag. Däcket är fortfarande flexibelt vid lägre temperaturer för att leverera utmärkt kontroll på packad snö och is. Det finns ett riktat slitbanemönster som är utformat för att hjälpa till att evakuera vatten och slask för att minska risken för vattenplaning.

Michelin X-Ice Xi3 är däcket för dig som vill ha mer säkerhet på de nordiska vintervägarna. Däcket passar alla slags personbilar, och har en ökad säkerhet under såväl vanligt vinterväder som lite mer extrema förhållanden.

Dessutom har däcket stora förbättringar från sin föregångare, Michelin X-Ice Xi3 har till exempel en kortare bromssträcka om hela 7 % på is, och 3 % på snö.
Dragförmågan i snö är 6 % bättre, och accelerationen på is har förbättrats med hela 17 %!

Tack vare däckets mönsterspår och mönsterklackar i gummiblandningen flex-ice får du dessutom en lång hållbarhet med hög prestanda, så att du kan vara trygg i din körupplevelse under en lång tid framöver.

Michelin-X-Ice-Xi3-vinterdäck

Hur hittar du din däckdimension?

Dimensionen hittar du på sidan är däcket. Det kan ibland stå med stora siffror men ibland bara lite mindre längs fälgkanten. På bilden nedan ser du båda alternativen. 

I detta fall är storleken 235/55R18. 

235 är däckets bredd.
55 betyder att höjden är 55% av bredden (235).
R 18 betyder att fälgen är 18″ i diameter och att däcket är ett radialdäck som blev standard redan på 1970-talet.

Vi använder cookies för att säkerställa att vår webbplats fungerar på bästa möjliga sätt. Genom att fortsätta till vår webbplats, accepterar du användningen av cookies.

Välj verkstad för tidsbokning

Har du dina däck i vårt däckhotell behöver du välja inlämningsställe nedan.