Däckverkstad Östermalm

Däckexperter sedan 60 år

Allt från veteranbilar till supersportbilar.
En komplett däckverkstad och däckhotell på Östermalm.
Däckservice, däckförsäljning av sommardäck, vinterdäck, fälgar och kompletta hjulpaket.

Däckhotell hos IDH/Däckgruppen Östermalm, däckverkstad och däckförvaring. Vi säljer däck från alla premiumleverantörer och har även billigare lösningar. Klara vinterhjul finns att beställa

Prova däckhotell hos Däckgruppen – mycket mer än bara däckförvaring.
Vi ansvarar för era däck och att vi hittar en bra tid för nästa däckbyte. I god tid innan hör vi av oss via mail och sms för att stämma av när det passar bäst. Du kan enkelt hitta en tid som passar på webben.

Hos Däckgruppen kan du förvara dina däck efter era behov och önskemål. På så sätt vet du med säkerhet att ni kommer få däcken bytta på en tid som passa er.

Däckbytet utförs av våra professionella medarbetare som ser till att däcken sitter som de ska. I samband med bytet utförs en kontroll av dina däck. Upptäcker vi att skicket är dåligt tar vi kontakt med dig i god tid innan nästa däckbyte och stämmer av kommande däckbehov. Vi har samarbete med alla premium leverantörer och har även lite billigare alternativ om det är aktuellt.

Tvätt ingår alltid när du förvarar däcken hos oss.

Vi kontrollerar:

  • Lufttrycket
  • Däckmönstret
  • Andra skador
  • Ev. snedslitningar

Däckhotellet kan också balansera, handtvätta hjulen och kontrollera TPMS sensorer.

Säker däckförvaring. Dina däck är såklart försäkrade under förvaringen.

Om du förvarar dina däck själv, tänk på det här för längre livslängd på dina fälgar och däck:

Genom att ta hand om de däck du redan har så kan du se till att de räcker länge och håller sig i ett gott skick. Att bara lämna däcken i garaget duger inte, de blir hårda, torra och kan tappa formen.

Tvätta både däck och fälgar ordentligt med en avfettande tvållösning.
Salt, bromsdamm och andra föroreningar är elakt mot både däcken och fälgarna. Skydda däcken mot fukt och för hög värme. Även vätskor, oljor och uv-ljus kan skada däcken.
Förvara dem inte heller i däckpåsarna som kan orsaka fukt och kondens, låt däcken “lufta”

4-hjulsinställning från 1390kr

Din hjulinställning påverkar livslängden på dina däck och bränsleförbrukningen.
Vi rekommenderar att en hjulinställning utförs minst en gång om året eller efter 2000 mil.

En korrekt hjulinställning bidrar även till minskade däck- och bränslekostnader vilket har en positiv inverkan på miljön.
Det kan räcka med att köra emot en trottoarkant, köra för fort över ett väggupp eller köra ner i ett hål på vägen för att hjulinställningarna ska bli felaktiga. Fel hjulinställning ökar vanligtvis först däckslitaget men kan även påverka köregenskaperna.
Hjulinställning måste göras vid byte av stötdämpare, bussningar, styrleder och spindelleder.

Vi har toppmodern utrustning som mäter hjulens alla vinklar och i vår databas har vi korrekta värden för alla bilar oavsett fabrikat och modell. Vi har även stor erfarenhet av lite ”udda” bilar som t.e.x veteran och racingbilar.

Racing och sportdäck

Vi jobbar med alla kända varumärken och även många mindre specialfabrikat som finns på marknaden. Vi har även lång erfarenhet av racingdäck, då många av våra kunder gillar att använda sina sportbilar på banan.

Ekerhjul

Montering av däck på de flesta typer av ekerhjul. Vi balanserar de flesta knock-off ekerhjul till gamla veteranbilar.

Fälgrenovering

Vi har ett samarbete med Fälgfixarna och kan hjälpa dig att montera av däck och skicka iväg en skadad fälg på reparation. Detta sker såklart lättast när hjulen inte används dvs när hjulen ligger i vårt däckhotell. Kontakta oss för prisuppgift på detta. Det skiljer sig lite mellan fälgstorlek och beroende vilken typ av lackering.

Prislista

Hur hittar du din däckdimension?

Dimensionen hittar du på sidan är däcket. Det kan ibland stå med stora siffror men ibland bara lite mindre längs fälgkanten. På bilden nedan ser du båda alternativen. 

I detta fall är storleken 235/55R18. 

235 är däckets bredd.
55 betyder att höjden är 55% av bredden (235).
R 18 betyder att fälgen är 18″ i diameter och att däcket är ett radialdäck som blev standard redan på 1970-talet.

Vi använder cookies för att säkerställa att vår webbplats fungerar på bästa möjliga sätt. Genom att fortsätta till vår webbplats, accepterar du användningen av cookies.

Välj verkstad för tidsbokning

Har du dina däck i vårt däckhotell behöver du välja inlämningsställe nedan.